Friday, April 24, 2009

Presa bat-o vina

Azi am decis dintr-un motiv necunoscut ( ma rog evitarea temelor ar fi motivul, dar evit sa fac public acest lucru) sa deschid pagina web a ziarului Libertatea. Stiu ca jurnalismul practicat acolo e sub mediocru, dar eram curioasa ce mai zic.
Stirea esentiala de azi dupa Libertatea este ca Ramona Gabor nu mai are aceiasi relatie de iubire si intelegere cu sora ei Monica. E o situatie foarte trista, va zic. Te trezesti dimineata, cumperi ziarul si nici nu dai banii bine ca te gandesti: "Oare MoniCA COlumbeanu sau oricine altcineva care are vreo legatura cu ea a mai facut ceva??? Aia astept sa citesc in drum spre serviciu ca sa am despre ce vorbi la pauza de pranz". Eu inteleg aceasta obsesie pentru vedete, naiba stau in America si nu poti sa te duci pana la baie ca Brad Pitt/ Angelina/ amandoi/ catelul lui Obama a facut ceva care trebuie mentionat fix in timpul serialului meu preferat. Dar Monica C.? In afara ca e sotia lui ala mic de respira greu...ce altceva a facut? a da parca era fotomodel...sau cv asa, nu stiu ca am vazut o decat cand si-a pus o geanta in cap. Si nu am nimica cu ea, treaba ei sa fie fericita dar zau ca as vrea sa citesc si altceva in ziar. Stiu ca toata lumea are o parere despre Monica/Becali/Elena Basescu s.a.m.d., si in mod normal as condamna asta si mi-ar fi rusine si mie sa vorbesc despre ei, dar cand ii vezi peste tot e cam greu sa nu iti exprimi frustrarea...
Ah m-a distrat si articolul cu Principele Radu care a mintit ca a absolvit la Havard, cand defapt a facut un curs de o saptamana sau doua. Zau asa si el si Basescu au mintit. Presedintele a spus ca minunata lui fiica a facut facultatea in state. Zi frate ca a facut un curs in State, nu ca a absolvit facultatea. Si un curs e esential daca l-ai facut, dar nu exagera 2-3-4 saptamani in 4 ani de munca. Minte in asa fel incat sa fie credibil daca tot minti. Adevarat ca prostul pana nu e fudul, parca nu e prost destul ...

3 comments:

puisorul cufurit said...

Jurnalismul practicat la Libertatea nu este sub mediocru. Libertatea este o publicatie care are ca scop, ce? Profitul! Si, din moment ce isi propune sa faca bani si-i si face, inseamna ca reteta este de succes.

Libertatea tine in spate toate celelalte publicatii ale trustului. care nu-s putine. Si printre care intalnim nume grele ca Evenimentul, revista Capital sau, de ce nu, Bravo, Bolero sau Unica.

Diferenta dintre Libertatea si (sa zicem) un ziar plin de deontologi cum ar fi Cotodianul, tine de target: unii isi propun sa vorbeasca oamenilor cu o educatie relativ scazuta (adica unor prosti), ceilalti se vor a fi elitisti.

Prostii sunt multi si au la dispozitie un ziar facut pe masura mintii lor, in format tabloid, usor de manevrat in metrou, autobuz etc. Ce sa-si cumpere, Romania Libera? Pai dimensiunea acestui ziar ma face mereu sa ma intreb daca sa-l citesc sau sa ma invelesc cu el daca mi-e frig!...

P.S.: Sa nu intelegi gresit, detest Libertatea. Dar nu consider ca jurnalismul practicat acolo este sub mediocru, ci pur si simplu urmeaza o reteta care-i produce bani.

Diana said...

cand am zis ca jurnalismul din Libertatea este sub mediocru m-am referit la faptul ca daca il citesti online (pentru ca momentan nu pot sa-l cumpar) gasesti zeci de greseli gramaticale pe care pana si "oamenii cu educatie relativ scazuta" le observa...daca te uiti la comentarii. Sunt de acord ca daca vrei sa stii ce se intampla, Libertatea este prima sursa: scurt si la obiect. Dar sursa lor pentru stiri externe e reprezentata de publicatii americane iar ei nu fac decat sa traduca...am gasit articole traduse cuvant cu cuvant...la asta ma refeream cand ziceam sub mediocru...

Diana said...

Borat acuzat ca a paralizat o femeie

După ce s-a aşezat cu fundul pe faţa lui Eminem la MTV Movie Awards, iar imaginile au făcut înconjurul lumii, Sacha Baron Cohen este în centrul unui alt scandal. Actorul care l-a interpretat pe Borat a fost dat în judecată de o femeie din SUA care susţine că a rămas paralizată în urma unei farse pe care i-a facut-o acesta..

Borat i-a făcut în urmă cu doi ani o farsă lui Richelle Olson, într-o sală de bingo. Femeia a încercat să i-a microfonul din mâna acestuia, dar în timpul conflictului aceasta a fost aruncată la pământ actor. În urma incidentul din 2007, Richelle a rămas imobilizată şi a fost nevoită să se deplaseze cu un scaun cu rotile.

Acum, femeia l-a dat în judecată pe actor şi cere daune, deoarece a rămas paralizată iar căsnicia i-a fost afectată.


si iata si un exemplu....femeia a incercat sa i-a microfonul...zau? sa i-a?